Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: V Chrastavě hořel další objekt, tentokrát rodinný dům

Pro Chrastavu není první adventní víkend příliš veselý. K nočnímu požáru farmy se včera odpoledne přidal ještě požár krásného roubeného domu. I zde zachvátily plameny zejména střechu a podkroví objektu.

Na místo se krátce po poledni sjelo hned pět hasičských jednotek, které s ohněm bojovaly téměř čtyři dlouhé hodiny. I v tomto případě využili hasiči výškové techniky, která jim umožnila lepší pozici pro hašení.

Tento požár měl na svědomí trám v komíně. „Během vyšetřování bylo zjištěno, že požár zapříčinilo vznícení zadzěného trámu v komínovém tělese,“ komentovala mluvčí HZS Pavlína Bílková. Poté co se podařilo požár lokalizovat a uhasit, zkontrolovaly zasahující jednotky celý objekt termokamerou.

„Předběžná škoda byla vyčíselna na 300 tisíc korun. Rychlým zásahem se ale podařilo hasičům uchránit majetek ve výši 700 tisíc korun,“ dodala Bílková. V souvislosti s tímto případem upozorňují hasiči na fakt, že právě nevyčištěné saze nebo špatný stav komínů jsou častou příčinou požárů.

„Mezi další časté příčiny patří i špatná konstrukce kuřovodu, vznícení hořlavých materiálů v blízkosti kamen nebo manipulace s popelem,“  komentoval Tomáš Erban, vyšetřovatel příčin vzniku požárů.

Požár rodinného domu v Chrastavě

Neděle, 2. prosince 2018, 14:52

Požár rodinného domu v Chrastavě
Požár rodinného domu v Chrastavě

Foto Hasiči Hrádek nad Nisou, Tomáš Erban

Štítky požár, Chrastava, rodinný dům

FOTO: V Chrastavě hořel další objekt, tentokrát rodinný dům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.