Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Během noci tři desítky výjezdů. Hasiči odklízí popadané stromy

Vydatný déšť s teplotami okolo nuly a v některých oblastech i silný vítr zasáhl během neděle Liberecký kraj. Kvůli tomu začaly padat stromy. První případy byly už během neděle, od 20. hodiny do rána ale už hasiči mají téměř třicet výjezdů.

„Váhu námrazy za větrného počasí nevydržela řada stromů a zatarasila komunikace. Devadesát procent zásahů tak směřuje k odstraňování spadlých stromů a větví,“ popsala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Spadlých stromů je přitom daleko víc, než mají hasiči nahlášeno, řadu z nich našli sami právě při cestě k jiným nahlášeným událostem. „Nejčastěji vyjíždí hasiči na Semilsku a Českolipsku. Také v katastru obce Jablonec nad Nisou došlo vlivem pádu stromů a větví k uzavření několika komunikací,“ dodala mluvčí.

Další stromy popadaly na Slunečné u Nového Boru, v Pěnčíně, Železném Brodě, Studenci, Lomnici nad Popelkou na Práchni či ve Svoru.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, popadané stromy, hzslk, zásah, strom, Liberecký kraj, okres Semily, okres Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Nový Bor, Pěnčín, Železný Brod, Studenec, Lomnice nad Popelkou

Během noci tři desítky výjezdů. Hasiči odklízí popadané stromy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.