Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Záchranáři upozornili na špatnou statiku domu ve Vesci, obyvatele evakuovali hasiči

Přes dvacet osob dnes evakuovaly jednotky hasičů z bytového domu ve Vesci. Ačkoli v domě nehořelo, narušená statika by mohla ohrožovat život obyvatel.

Na špatnou statiku domu upozornili záchranáři, kteří shodou okolností na místě zasahovali a vyhodnotili objekt jako staticky nevyhovující. Ti okamžitě kontaktovali policii a magistrát města Liberec. „Hasiči byli na místo přivoláni pro zajištění objektu,“ komentovala mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Ti zajistili i evakuaci čtyřiadvaceti obyvatel.

Na pomoc přijel z Jablonce nad Nisou evakuační autobus. „Autobus jsme povolali z důvodu chladného počasí, aby lidé nemuseli čekat na vyhodnocení situace venku,“ popsala Bílková. „Evakuace ale rozhodně nebyla zapříčiněna požárem, propadnutím podlahy nebo podobnou příčinou,“ podotkla mluvčí.

Hasiči se společně s policí postarali o prvotní zajištění objektu mimo jiné pomocí dřevěných výstuží. Situaci nyní řeší policie, ale také vedení města, které by mělo nabídnout obyvatelům řešení, ať již provizorní či dlouhodobé.

Foto HZS Královehradeckého kraje

Štítky evakuace, krimi hasiči, Vesec, dům, Liberec, Jablonec nad Nisou

Záchranáři upozornili na špatnou statiku domu ve Vesci, obyvatele evakuovali hasiči  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.