Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: V Krásné Studánce hořela restaurace U Medvěda. Chytila izolace v podkroví

Necelou hodinu po poledni byl na tísňovou linku ohlášen požár restaurace U Medvěda v Krásné Studánce. Na místo vyrazilo pět jednotek hasičů. Podle zjištění hasičů hořela izolace v podkroví budovy.

„Do Hejnické ulice vyrazilo pět jednotek hasičů s šesti cisternovými vozy a výškovou technikou. K požáru vyjeli i vyšetřovatelé příčin vzniku požáru,“ řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Podle ní byl zásah veden dvěma útočnými vodními proudy. Hasiči rozebrali konstrukce a snažili se požár zastavit. Požár se podařilo lokalizovat ve 13:20, to znamená, že už se dál nešířil. Zásah ale pokračujoval. „Jednotky pracovaly na likvidaci. Rozebíraly konstrukce, odvětrávaly objekt a pomocí dovezené termokamery dohledávaly skrytá ohniska,“ dodala mluvčí.

Všichni hosté restauraci opustili před příjezdem jednotek požární ochrany. „Příčinou požáru byla s největší pravděpodobností jiskra, která vyletěla z komína a dostala se pod střešní krytinu. Od ní se pak požár rozšířil dál,"  řekl vyšetřovatel Radek Poloprutský.

Prvotní odhad škody je 250 tisíc korun. Hasiči svým včasným zásahem uchránili majetek v hodnotě 5,5 milionu. 

Autoři | Foto HZS LK a čtenáři Drbny

Štítky U Medvěda, požár, Krásná Studánka, hasiči, restaurace, Liberec XXXI-Krásná Studánka, loft

FOTO: V Krásné Studánce hořela restaurace U Medvěda. Chytila izolace v podkroví  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.