Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Bezdomovec si přivlastnil peněženku, sto tisíc rozfofroval za dva dny

Nebývale úspěšný nález se podařil v Liberci muži bez domova. Ten si povšiml v jedné provozovně peněženky odložené na kyblíku. Tehdy ještě netušil, že obsahuje hotovost v hodnotě sto tisíc korun.

Možná si bezdomovec myslel, že peněženka nemá svého majitele a nešťastně čeká, až si jí někdo povšimne, a rozhodl se o ni postarat. Jenže ani ne po hodině si pravý majitel všiml, že je bez peněženky a obrátil se o pomoc na policii.

„Po ztracené peněžence pátrali liberečtí policisté, těm se po dvou dnech podařilo zadržet muže bez domova, který měl záležitost na svědomí,“ komentovala policejní mluvčí Ivana Baláková. Jenže ouha, z hotovosti u sebe muž neměl vůbec nic. Osmačtyřicet hodin mu stačilo, aby se sto tisíci zamával.

Majitel se tak asi se svými financemi jen tak neshledá. „Peníze údajně dotyčný použil na splacení dluhu a také na nákup cigaret a alkoholu,“ dodala Baláková. Třiapadesátiletý bezdomovec je nyní obviněn z přečinu zatajení věci.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, Liberecko, bezdomovec, krádež, peněženka, Liberec

Bezdomovec si přivlastnil peněženku, sto tisíc rozfofroval za dva dny  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.