Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté odhalili více než třicet nelegálně zaměstnávaných cizinců

Na nezákonné zaměstnávání cizinců si posvítili policisté v rámci několika kontrolních akcí na Liberecku, ale také Jablonecku a Českolipsku.

Do kontrolních akcí na stavbách i ve firmách se v listopadu zapojila celá řada policistů. „Do kontrol se zapojili nejen kolegové z Odboru cizinecké policie, ale také policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Celní správa i Oblastní inspektorát práce,“ vyjmenovala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Jak výsledky dokazují, akce nebyly zbytečné. Policisté při nich totiž řešili desítky přestupků i vážnějších provinění. Během svého počínání prověřili necelé tři desítky občanů České republiky a téměř osmdesát cizinců. 

Padělané doklady

V osmadvaceti případech došlo i na pokutu. „Policisté uložili v případě přestupků pokuty, jejichž celková výše se blížila dvanácti tisícům korun. U třech cizinců pak odhalili padělané doklady,“ komentovala mluvčí. Tito cizinci se vydávali za občany Evropské unie. Celkem třicet čtyři cizinců nyní čeká správní řízení ohledně vyhoštění kvůli neoprávněnému zaměstnávání.

Foto pixabay.com, Policie ČR

Štítky krimi, cizinci, policie, zaměstnávání, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, Inspektorát práce, Cizinecká policie, Celní správa České republiky, Evropská unie, Česko

Policisté odhalili více než třicet nelegálně zaměstnávaných cizinců  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.