Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Během jediné noci zloději vykradli čtyři garáže. Do dalších dvou se nedostali

Policisté varují před zloději, kteří vykrádají garáže. Během jedné noci na 9. prosince se jich pokusili vykrást šest a čtyřikrát byli úspěšní. V listopadu to bylo v širším centru Liberce dalších deset případů.

V prosinci během noci zloději vykradli garáže v okolí Františkova, Jeřábu a Dolního Hanychova, kde poškodili zabezpečení a vloupali se dovnitř. Během pár hodin tak vznikla škoda za asi 90 tisíc korun. „Zloději vzali vše, co mělo nějakou hodnotu. Hliníková kola s pneumatikami, elektrokolo a horská jízdní kola, ale například také elektronářadí a kempingové vybavení,“ uvedl mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

V listopadu deset případů

Vykrádání garáží není nic ojedinělého, v listopadu řešili policisté z libereckého oddělení Vápenka deset dalších vloupání. Proto se nyní obrací na veřejnost s případným svědectvím.

„Žádáme možné svědky, kteří by si všimli cizích osob v bezprostředním okolí řadových garáží v uvedených lokalitách, aby se policistům se svědectvím přihlásili prostřednictvím linky 158, na tel. čísle 974 467 200 nebo přímo na služebně obvodního oddělení Liberec – Vápenka,“ dodal mluvčí.

Nepouštějte se do konfrontace

Podle něj by se ale rozhodně neměli pouštět do bezprostřední konfrontace s podezřelými lidmi nebo se je snad i pokoušeli zadržet. „Zaměřte se především na popis podezřelých osob, jejich oblečení a jejich odchodovou trasu z místa činu. Toto jsou informace, které policistům pomohou. Rozhodně neriskujte své zdraví a životy,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky garáže, vloupání, Liberec, policie, garáž, Františkov (Velké Kunětice), Liberec VIII-Dolní Hanychov, Vápenka

Během jediné noci zloději vykradli čtyři garáže. Do dalších dvou se nedostali  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.