Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Silvestr na Liberecku: úrazy pod vlivem alkoholu, od rachejtlí se vzňalo auto

Na záchranné službě se během silvestrovské noci nezastavili, výjezdů bylo zhruba o polovinu víc než jindy. Vážný úraz od zábavní pyrotechniky byl jediný. To hasiči zažili klidnějšího Silvestra, vyráželi jen ke čtyřem požárům.

K požáru vyjížděli hasiči už kolem 21:15. „Se Silvestrem ale požár nesouvisel, hořely jističe," řekla operační důstojnice hasčů. Půl hodiny po půlnoci likvidovali hasiči v České Lípě požár auta, které se vzňalo od rachejtlí. Zhruba o dvě hodiny později vyjížděli v Liberci v rozmezí půl hodiny ke dvěma požárům popelnic. „Těžko ale říct, zda příčinou byla zábavní pyrotechnika nebo tam jen někdo odhodil třeba nedopalek cigarety," dodala.

Rušnou noc zažili dispečeři záchranné služby a to i přes to, že operátorů sloužilo víc než jindy. „Hory jsou plné, a tak je v kraji víc lidí. Naštěstí se oslavy obešly bez vážných zranění či úrazů, nejvážnější bylo poranění ruky od zábavní pyrotechniky, pacienta jsme převezli na specializované pracoviště ve Vysokém nad Jizerou," řekl mluvčí záchranky Michael Georgiev. Podle policie přišel jednatřicetiletý muž o několik článků prstů.

Policisté evidují ještě stížnost sedmadvacetiletého muže, kterého podle jeho slov zranila asi třicet minut po půlnoci na náměstí v Lomnici nad Popelkou zatím neznámým člověkem odpálená pyrotechnika, která mu nejen propálila bundu, ale způsobila mu i  drobnou popáleninu na krku. „K jeho zranění došlo poté, co se předmět po odpálení převrátil a světlice z něj odlétávaly jen nízko nad zemí," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Jinak podle Georgieva vyjížděli záchranáři hlavně k opilým a také k pacientům, kteří si pod vlivem alkoholu způsobili nějaký úraz. „Hlavně v horských oblastech chodí často opilí třeba sáňkovat," dodal mluvčí záchranné služby.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, hasiči, zdraví, zábava, silvestr, Liberecký kraj, požár, zdravotnická záchranná služba, zábavní pyrotechnika, Liberec, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestr na Liberecku: úrazy pod vlivem alkoholu, od rachejtlí se vzňalo auto  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.