Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté na Silvestra zachránili muže se srdeční zástavou. Použili přenosný defibrilátor

Velké drama se odehrálo během silvestrovské noci v obci Libštát na Semilsku. Pětaseddesátiletého muže postihla srdeční zástava. Nejrychleji na místě byla policejní hlídka, která pacientovi pomohla.

„O výjezd s defibrilátorem nás požádala prostřednictvím linky 158 Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje. Operační důstojník hlídku okamžitě do Libštátu vyslal,  a ta byla u pacienta za osm minut po přijatém volání zdravotnické záchranné služby,” řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Jeden z policistů na místě převzal ruční masáž srdce pacienta z rukou už vyčerpaného příbuzného, který mu první pomoc poskytoval do  příjezdu hlídky. Jeho kolega mezitím připravil přístroj a muže  na něj napojil. Po chvíli přístroj doporučil provést výboj, po něm policisté pokračovali v masáži a výboj  na doporučení přístroje ještě jednou zopakovali později. „Jeho srdeční činnost se jim podařilo obnovit ještě před příjezdem zdravotníků zdravotnické záchranné služby, která si pak muže převzala do své péče a převezla ho do Krajské nemocnice v Liberci,” dodala mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky defibrilátor, policie, zástava, silvestr, pacient, Libštát, okres Semily, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Krajská nemocnice Liberec, srdeční zástava

Policisté na Silvestra zachránili muže se srdeční zástavou. Použili přenosný defibrilátor  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.