Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Hasiči bojují s popadanými stromy, v neděli vyjížděli více než stodesetkrát

, aktualizováno 13. ledna 2019, 10:41

Husté sněžení a chladné počasí vystřídala obleva a déšť. Mokrý sníh je ovšem velkým náporem pro stromy. Hasiči se tak po celý víkend nezastavili a vyjížděli k popadaným větvím i kmenům stromů.

„Během celé neděle vyjely jednotky hasičů k více než stovce spadlých stromů,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Nejvíce výjezdů se týká zejména Jablonecka a Semilska. Dnes zatím evidují třináct technických pomocí.

Na rychlé práci hasičů je závislá plynulá doprava. „Nejčastěji hasiči rozřezávají větve, které popadaly na komunikaci nebo na dráty elektrického vedení,“ dodala Bílková. Kvůli polomům zasahujícím elektrické vedení upozorňuje mluvčí na opatrnost při pohybu v konkrétních částech Desné, Vítkovic, Jilemnice, Železnémho Brodu a Kořenova.

Hasiči mimo jiné odklízeli stromy na silnici první třídy mezi Kořenovem a Desnou. Dnes se na místo museli vrátit. S opatrností by měli řidiči projíždět i po silnici I/14, kde jednotky hasičů odstraňovaly padlé stromy u obce Poniklá a v blízkosti Rokytnice nad Jizerou.

Město Liberec z toho důvodu vydalo již před pár dny doporučení, aby lidé nevstupovali do parků a lesů, kde by jim mohlo hrozit nebezpečí.

Takto například vypadá cesta k Ještědu. Místo je dle informací průjezdné, ale pouze s velkou opatrností.

Hasiči z Krásné Studánky bojovali se stromy již před víkendem. „Od dopoledních hodin zasahujeme v souvislosti se silným sněžením na celém ůzemí našeho primárního hasebního obvodu, kde odstraňujeme hlavně popadané stromy, odklízíme větve z komunikací a vyprostili jsme i několik zapadlých vozidel, která tvořila překážku na pozemní komunikaci,“ uvedli hasiči na svém facebookovém profilu.

Méně práce nemají ani hasiči z Růžodolu. Takto zasahovali například u padlého stromu v ulici Bohuslavova a na dalších místech.

Foto HZS LK, Radka Najmanová, FB/Hasiči Krásná Studánka, FB/Hasiči Růžodol I.

Štítky strom, sníh, hasiči, polomy, Desná, Kořenov, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Vítkovice, Jilemnice, Brod, Liberec, Poniklá

FOTO: Hasiči bojují s popadanými stromy, v neděli vyjížděli více než stodesetkrát  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.