Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Půjčil si lešení, prodal ho dál a ještě ohlásil, že mu ho ukradli

Za celým tímto případem možná stála pouze snaha přivydělat si, stejně tak jednoduše ale neskončil. Muž svému známému v dobré víře zapůjčil lešení, zpět se mu ale vrátila jen část.

Pro dobrotu na žebrotu... To si asi nyní říká muž z Liberecka, který svému známému zapůjčil lešení. Dohodli se na délce i odměně za zapůjčení materiálu, bez kterého nemohl dotyčný uskutečnit práci, kterou si nasmlouval. Z té ale zřejmě sešlo a najednou se ocitl bez financí. 

„Muž neměl na zaplacení zápůjčky, proto jednoduše prodal lešení dál. Jenže původní majitel se začal svého majetku dožadovat“, popisoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Aby se devětatřicetiletý pachatel zbavil pocitu viny a povinnosti zaplatit, oznámil na policii krádež lešení.

To samé ale učinil majitel lešení, kterému po opakovaném urgování došla trpělivost. „Policisté tak vyšetřovali dva případy, které vlastně byly jen jednou zamotanou událostí,“ dodal mluvčí. Původnímu majiteli se během vyšetřování vrátila alespoň část lešení, přesto mu známý způsobil škodu téměř 6 000 korun. Proto byl muž obviněn z přečinu zpronevěry, za který mu hrozí až dva roky.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky zpronevěra, krimi, Liberec, lešení, Liberecký kraj

Půjčil si lešení, prodal ho dál a ještě ohlásil, že mu ho ukradli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.