Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Dodávka v zatáčce vyjela ze silnice a skončila v potoce. Ven jí pomáhal jeřáb

Dvě hodiny musela být ve čtvrtek kolem poledne uzavřena silnice mezi Dubou a Zakšínem. Řidič dodávky tam nezvládl jízdu a skončil v potoce. Auto mu pak ve museli dostat hasiči s jeřábem.

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. „Při pádu automobilu došlo ke kontaminaci vodního zdroje naftou a olejem. Hasiči ihned začali se stavbou norných stěn a zasypáváním sorbentem. Také poskytli první předlékařskou pomoc řidiči dodávky a na velmi frekventované silnici pomáhali usměrňovat dopravu,” uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Norné stěny byly postaveny dvě, jedna přímo v místě nehody a druhá po proudu potoka v nedaleké obci Bukovec. „Jednotkám se podařilo během chvíle zastavit šíření nebezpečné látky vodou. Přesto o úniku informovaly Odbor životního prostředí Městského úřadu Česká Lípa a Vodoprávní úřad,” dodala mluvčí.

K nehodě pak musel dorazit i jeřáb českolipských hasičů. „Hasiči navázali dodávku popruhy a vyzvedli ji jeřábem zpět na komunikaci. Provoz byl obnoven po dvou hodinách,” uzavřela Bílková.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, Dubá, hasiči, dodávka, jeřáb, HZS LK, silnice, potok, Vodoprávní úřad, Bukovec, Česká Lípa

FOTO: Dodávka v zatáčce vyjela ze silnice a skončila v potoce. Ven jí pomáhal jeřáb  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.