Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dívka s kamarádem kradla ve Frýdlantu seno, chtěla nakrmit své koně

Netradiční krádež řešili policisté na Frýdlantsku. Kdo by řekl, že se někomu mohou hodit i složené balíky sena na louce. Dva z nich si rozhodla přivlastnit mladá dívka s kamarádek.

Na louce za hřbitovem ve Frýdlantu byly složené balíky sena. A právě ty upoutaly pozornost devatenáctileté dívky. Ta se rozhodla dva z nich převést do míst, kde má ustájené koně. Na pomoc si vzala o rok mladšího kamaráda. „Podle výpovědi dívka seno potřebovala pro své koně. Spolu s jejím kamarádem seno odvezli do malé obce na Frýdlantsku,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Na policejní služebně ale viníci skončili hned další den. A ani dobrý úmysl nakrmit koně policisty neobměkčil a seno putovalo zpět k majiteli. Mladí pachatelé navíc nyní čelí obvinění ze spáchání přečinů krádež a spolupachatelství. Přestože by se mohlo zdát, že trochou sena nemohli majiteli uškodit, škoda příliš nízká nebyla. „Nákup sena je finančně náročný. Krádeží způsobila mladá dvojice škodu, která přesahuje pět tisíc korun,“ dodala mluvčí. Za krádež balíků sena by mohli pachatelé strávit ve vězení i dva roky.

Foto PČR

Štítky krimi, policie, seno, Frýdlant, krádež, Frýdlantsko

Dívka s kamarádem kradla ve Frýdlantu seno, chtěla nakrmit své koně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.