Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO,VIDEO: Ve Vratislavích se srazil vlak s nákladním autem, škody šplhají do milionů korun

, aktualizováno 24. ledna 2019, 9:17

Dnes ráno před osmou hodinou došlo na železniční trati ve Vratislavicích v ulici Prosečská k nehodě vlaku s nákladním automobilem. Vlak právě jel směrem od Liberce do Tanvaldu, když se na železničním přejezdu střetl s vozem.

Na místo byly přivolány jednotky hasičů. Naštěstí se srážka obešla bez zranění. „V té době cestovaly vlakem přibližně tři desítky cestujících, naštěstí se nikomu nic nestalo,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Na místo byl povolán také evakuační autobus z Jablonce nad Nisou. „Vzhledem k velmi nízkým teplotám jsme povolali autobus, který poskytne místo cestujícím, než se doprava na trati obnoví,“ dodala Bílková.

Případem se nyní zabývá Drážní inspekce ale také dopravní policisté, kteří na místě šetří okolnosti případu. „Podle prvotních informací měl nákladní automobil uvíznout na přejezdu a následně do něj měl narazit projíždějící vlak,“ komentoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Zároveň byla provedena dechová zkouška, a to jak u řidiče nákladního vozu, tak u strojvedoucího, v obou případech s negativním výsledkem.

Drážní inspekce od dnešního rána šetří okolnosti tohoto případu, ke kterému došlo na železničním přejezdu zabezpečeném světlenou výstražnou signalizací bez závor. Střet vlaku s nákladním vozem se sice obešel bez zranění, ovšem škody jsou opravdu velké. „Předběžná škoda byla odhadnuta na více než 25 milionů korun,“ sdělil generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

V těchto dnech se případem bude i nadále zabývat Drážní inspekce, která by měla odhalit příčiny a okolnosti vzniku této nehody. „Drážní inspekce bude na místě zahajovat šetření. Zatím bohužel není možné říci, kdy bude vypracována závěrečná zpráva,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle něj má ale Drážní inspekce na zpracování této zprávy až 12 měsíců. „Věřím, že to bude dříve, ale vše se nyní odvíjí od toho, jak náročné šetření bude,“ dodal.

 

Foto Tomáš Hudec

Štítky krimi, nehoda, vlak, nákladní automobil, přejezd, Vratislavice, Drážní inspekce, Liberec, Tanvald, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Jan Kučera

FOTO,VIDEO: Ve Vratislavích se srazil vlak s nákladním autem, škody šplhají do milionů korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.