Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Někteří řidiči si myslí, že zákazy pro ně neplatí, za volant usedají i bez řidičáku

Někoho od usednutí za volant neodradí ani zákaz řízení a absence řidičského oprávnění. Na dva takové případy natrefili policisté na Českodubsku v rozestupu jen pár hodin.

Prvního vydařeného řidiče se policistům podařilo zastavit kolem půl šesté. „Jednapadesátiletý řidič měl platný zákaz řízení motorových vozidel a to až do konce letošního roku,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Samozřejmě tak muž nepředložil ani řidičský průkaz. Byl proto obviněn z maření úředního rozhodnutí.

Neuběhly ani tři hodiny a na služebně skončil další řidič, který si myslel, že pro něj zákazy neplatí. I tento jen o dva roky mladší muž měl zákaz řízení, který neakceptoval. „Tohoto řidiče zastavili policisté na velmi rušném místě v centru Českého Dubu. Ani on nepředložil všechny požadované dokumenty,“ dodal mluvčí.

I tohoto viníka čekalo obvinění ze stejného přečinu, jako předchozího viníka. Oběma nyní hrozí pobyt za mřížemi v délce až jeden rok. Druhý případ je přeci jen o kapku zajímavější. Tento muž se totiž nechal za volantem nachytat už o týden dříve.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Českolipsko, Český Dub, řidič, řidičák

Někteří řidiči si myslí, že zákazy pro ně neplatí, za volant usedají i bez řidičáku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.