Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nový rok započal osmi krádežemi, odnesl si i lahev za 23 tisíc korun

Na zloděje z Jablonecka číhali policisté několik týdnů. Za tu dobu stihl nakrást zboží za desítky tisíc korun, mezi nimi i láhev šampaňského za 23 000 korun.

K první krádeži došlo hned na Nový rok, kdy si z čerpací stanice odnesl litrovou lahev oleje, patrně chtěl opožděně obdarovat svůj milovaný vůz. Nechtěl ale utrácet, a tak odešel bez zaplacení. Z místa následně odjel svým automobilem. I tím se provinil, jelikož za volantem neměl co dělat. „Sedmadvacetiletý pachatel má v současné době platný zákaz řízení motorových vozidel,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

O pár dnů později kradl dotyčný pro změnu v obchodě s drogistickým zbožím. Zde chtěl patrně udělat něco pro své zdraví a odnesl si hned několik balení vitamínů. Dále si připsal na svůj kriminální účet ukradený mixér v ceně více než 4 000 korun.

Ani to mu ale nebylo stále dost, a tak ve svém obohacování pokračoval. Jistý obchodní dům navštívil celkem pětkrát. Při poslední krádeži ovšem neunikl bystrému oku pracovníka ostrahy, který jej zadržel a předal do rukou mužů zákona. „Policisté zadrženému muži sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za tyto činy mu hrozí trest v rozmezí šest měsíců až tři léta,“ komentoval mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, okres Jablonec nad Nisou

Nový rok započal osmi krádežemi, odnesl si i lahev za 23 tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.