Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Malé děti se zamkly v nastartovaném autě, matka zůstala v mrazu venku

Hodně dvě krušné hodiny si prožila maminka, které se večtvrtek v Liberci v autě nešťastnou náhodou zamkly dvě malé děti. Hodinu se auto sama pokoušela otevřít, pak jí celé promrzlé pomáhal i městský strážník. Auto se nakonec podařilo otevřít až po dvou hodinách.

Dětem nebylo ani šest let. „Přes všemožné snahy matky se jim nedařilo dveře otevřít. Žena se zároveň pokoušela telefonicky zajistit zámečníka, ale marně. Za hodinu pokusů a pobytu venku v teplotě pod nulou byla na kost promrzlá,” uvedla mluvčí strážníků Daniela Bušková.

V tu chvíli kolem procházel strážník, který se do celého případu zapojil. „Ženě okamžitě půjčil své rukavice a čepici, aby se ohřála. Přivolal služební vozidlo, ve kterém přečkala další chvíle,” dodala mluvčí.

Naštěstí děti byly po celou dobu v pohodě, mladší usnulo, starší poslouchalo autorádio. „Společnými silami městské policie a majitelky vozu se podařilo po dvou hodinách přivolat odbornou službu a vozidlo bylo bez poškození odemknuto,” uzavřela Bušková.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky Zamčené auto, Liberec, děti, Městská policie

Malé děti se zamkly v nastartovaném autě, matka zůstala v mrazu venku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.