Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přepadl dívku s nožem v ruce. Prý si zkoušel filmový scénář o maskovaném drsňákovi

Obviněním z loupeže a pobytem na psychiatrii skončil incident, ke kterému došlo v neděli odpoledne v Dobranově. Dívku tam přepadl maskovaný muž, který ji k tělu přiložil kuchyňský nůž a chtěl mobil. Nakonec ho ale vyrušil autobus a utekl.

Dívka se na cestě k zastávce potkala pouze s jediným člověkem, nijak mu ale nevěnovala pozornost. Jenže právě tenhle kolemjdoucí ji přepadl. „Za sebou uslyšela  praskání sněhu, otočila se a uviděla před sebou v obličeji maskovaného muže s velkým kuchyňským nožem v ruce. Nůž jí lupič přiložil k tělu a požadoval po ní mobilní telefon. Ačkoliv svoji výzvu vícekrát zopakoval, dívka mu ho nevydala. To od ní nebylo příliš rozumné. Měla ale štěstí, protože pachatele vyrušil z jeho  klidu přijíždějící autobus a on z místa činu uprchl, aniž by jí jakkoliv ublížil,” popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Dívka pak z autobusu zavolala otci a ten zalarmoval policisty, kteří po maskovaném lupiči pátrali v okolí Dobranova. „Jejich důkladná mravenčí práce přinesla své ovoce. Kriminalisté lupiče z Dobranova  zadrželi na Českolipsku ve čtvrtek. Jde o 22letého muže, který  v našem regionu pobývá jen přechodně a zdržuje se tu krátkou dobu,” dodala mluvčí.

Při výslechu se pak policisté nestačili divit. Mladík svůj čin zdůvodnil tím, že má v hlavě rozpracovaný  filmový scénář o maskovaném drsňákovi, k jehož dokončení mu chyběla zkušenost s ozbrojeným přepadením. „Kriminalisté vyhodnotili jeho motivaci k činu  jako velmi nebezpečnou,  a proto potom, co ho obvinili ze zločinu loupeže, požádali o jeho odborné psychiatrické vyšetření. Lékaři pak rozhodli o jeho okamžité hospitalizaci v psychiatrickém zařízení,” uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Dobranov, přepadení lupič, policie

Přepadl dívku s nožem v ruce. Prý si zkoušel filmový scénář o maskovaném drsňákovi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.