Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Městská policie nutně shání posily. Novým strážníkům nabízí náborový příspěvek až sto tisíc

Liberecká městská policie dlouhodobě bojuje s podstavem, aktuálně chybí minimálně šest strážníků, ale i to je minimum. Radnice se proto rozhodla nábor podpořit, novým strážníkům nabízí náborový příspěvek až sto tisíc korun.

„V Městské policii akutně potřebujeme získat nové posily. Státní poicie poměrně silně konkuruje například výsluhami nebo náborovými příspěvky,” řekl primátor Jaroslav Zámečník.

Další výhody

Město se tak snaží zatraktivnit práci u Městské policie, kromě příspěvku má strážník nárok na pět týdnů dovolené, čtyři dny sociálního volna i příspěvky na stravu. Přesto stále bojuje s podstavem.

Šest strážníků odešlo ke státní policii, jsou tam i odchody do důchodu nebo mateřské. V tuto chvíli mluvíme o minimálně šesti strážnících, které potřebujeme. Nyní jsme na 74 strážnících, což je málo, nejprve potřebujeme doplnit stavy, pak bychom je i rádi rozšířili,” řekl ředitel liberecké městské policie Ladislav Krajčík.

Nízký nástupní plat

Podle něj je problém nízký nástupní plat, který pro případné zájemce není atraktivní. „Náborový příspěvek může sloužit jako taková sanace nízkého nástupního platu,” dodal.

Uchazeči o práci strážníka prochází i fyzickými a psychickými testy. „Hodně jich neprojde, bojujeme s tím. Z deseti přes fyzické testy a psychotesty projdou zhruba dva,” doplnil Krajčík.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky Městská policie, nábor, Liberec, strážník, náborový příspěvek, obecní policie, Jaroslav Zámečník

Městská policie nutně shání posily. Novým strážníkům nabízí náborový příspěvek až sto tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.