Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z Polska si vezl desítky kartonů cigaret a devět kilo tabáku. Prý pro sebe a rodinu

Celní správa počátkem prosince zadržela řidiče, který v Polsku nakoupil cigarety a tabák. Jenže toho bylo tolik, že to výrazně převyšovalo množství povolené pro převoz.

Muž se vydal na tržiště, kde nakoupil 35 kartonů ciagaret a 9 kilo řezaného tabáku. Další čtyři krabičky cigaret dostal zřejmě od trhovce navíc jako odměnu. „Za zboží zaplatil 18 tisíc korun. Tabákové výrobky si nakoupil pro svoji potřebu a pro svou rodinu,” řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

V ranních hodinách přejel v osobním vozidle Renault hraniční přechod v Hrádku nad Nisou do Česka. „Veškeré cigarety i řezaný tabák byly bez tabákových nálepek České republiky, jejichž používání upravuje Vyhláška Ministerstva financí. Řidiče kontrolovala hlídka Celní správy, přičemž množství, které řidič převážel, výrazně převyšovalo množství povolené k dovozu pro osobní spotřebu. Tabákové zboží hlídka zajistila,” dodala mluvčí. 

Dle vyjádření Celního úřadu celková výše spotřební daně z tabákových výrobků, které u řidiče zajistili, je bezmála 39 tisíc korun. „O tuto částku by muž připravil stát. V případě pravomocného odsouzení hrozí muži nyní až tříletý trest odnětí svobody,” uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Celní správa

Štítky tabák, cigarety, Polsko, celní správa, policie, cigareta, Celní správa České republiky, Česko, Renault, Ministerstvo financí České republiky, Hrádek nad Nisou

Z Polska si vezl desítky kartonů cigaret a devět kilo tabáku. Prý pro sebe a rodinu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.