Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chlapec spadl ze skály, pomoc si zavolal sám. S vážným zraněním letěl do nemocnice vrtulníkem

U Nového Boru na Českolipsku spadl dnes ráno ze skály zvané Jelení skok nezletilý chlapec. Zřejmě uklouzl. S podezřením na vážná zranění ho vrtulník přepravil na specializované pracoviště do motolské nemocnice v Praze.

Neštěstí bylo na linku 112 ohlášeno kolem 08:20. „Když jsme dojeli spolu se záchranáři a hasiči na místo, tak jsme zjistili, že skutečně chlapec spadl z té skály. Komunikoval s námi, řekl, že uklouzl, nikdo ho neshodil," popsala událost mluvčí policie Ivana Baláková. Chlapec spadl z výšky zhruba 14 metrů, měl podle Balákové velké štěstí protože dopadl do sněhu. Pomoc si přivolal sám mobilním telefonem.

„S transportem z obtížně přístupného terénu nám pomáhali hasiči. Chlapec utrpěl vážná zranění, po celou dobu s námi ale komunikoval," doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Vrtulník ho podle něj dopravil na dětskou traumatologii do Motola.

Autoři | Foto ZZSLK

Štítky Jelení skok, Nový Bor, skála, ZZS LK, Policie, úraz, Fakultní nemocnice v Motole, Praha, okres Česká Lípa, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapec spadl ze skály, pomoc si zavolal sám. S vážným zraněním letěl do nemocnice vrtulníkem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.