Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přijel na služebnu vypovídat, jenže s platným zákazem řízení

Otrlý řidič si patrně myslel, že když ho policisté pozvali na služebnu kvůli svědectví, nebudou věnovat pozornost dopravnímu prostředku, který si pro svou přepravu vybral. A tak přímo před jejich dveřmi zaparkoval autem, ačkoli za volantem neměl co dělat.

Dvaatřicetiletý muž se dostavil na služebnu kvůli výpovědi k jednomu banálnímu případu. „Muže z Ústeckého kraje předvolali policisté jako jednoho z možných svědků. Spořádáný občan vysvětlení podal. Paradoxem však byl způsob dopravy, jakým se přemístil na policejní služebnu k onomu zápisu,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Na místo se totiž dotyčný dopravil osobním automobilem, ačkoli měl platný zákaz řízení. 

A to neušlo bystrým očím policistů. „Lecjaké roztodivné případy policisté vyšetřují, ale aby se sám hříšník dostavil a usvědčil z protiprávního jednání takřka v okamžiku a v bezprostřední blízkosti mužů zákona, to se často nestává,“ dodal mluvčí. Zatímco svědek vstupoval do služebny, jako by se nic nedělo, záhy odcházel jistě zkroušený. Sice své svědectví podal, zároveň byl ale usvědčen z protiprávního jednání v podobě maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které mu nyní hrozí až dva roky za mřížemi.

Štítky krimi, Liberec, řízení, Ústecký kraj

Přijel na služebnu vypovídat, jenže s platným zákazem řízení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.