Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za sobotní požár v českolipském paneláku může vonná svíčka

O víkendu zasahovali hasiči a policisté v bytě panelového domu v České Lípě. Z místa muselo být evakuovánu osm osob. Nyní je již známá příčina. Za vším byla jedna jediná vonná svíčka.

„Žena si údajně svíčku zapálila v ložnici, a zatímco si vařila v kuchyni čaj, nechala otevřený oheň bez dozoru,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Když se po pár minutách vrátila, byla již celá místnost v plamenech.

Hasiče přivolal některý ze sousedů. Naštěstí se při požáru nikdo nezranil a díky včasnému zásahu se oheň ani nerozšířil. Kdyby k tomu došlo, hrozilo by majitelce bytu trestné stíhání pro obecné ohrožení z nedbalosti.

Psali jsme: Požár v paneláku: Hasiči evakuovali osm lidí, šest muselo do nemocnice

Ženě by v případě zranění některého z obyvatel paneláku mohlo hrozit i vězení. „Například pokud by došlo k těžké újmě na zdraví v důsledku právě zmíněného požáru, hrozilo by ženě až pětileté odnětí svobody,“ vysvětlila mluvčí. V souvislosti s tímto případem upozorňují policisté všechny milovníky svíček, aby si při jejich pálení dávali pozor a nenechávali otevřený oheň bez dozoru.

Foto PČR

Štítky požár, Českolipsko, hzs lk, panelák, svíčka, panelový dům, Česká Lípa

Za sobotní požár v českolipském paneláku může vonná svíčka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.