Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté hledají podle fotografie muže, který ukradl peněženku a kartou vybral skoro osm tisíc

Policisté pátrají po muži, kterému hrozí obvinění ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Doufají, že by mohla pomoci veřejnost.

Výzva se týká zejména lidí z Jablonecka, tam totiž hledaný muž své činy spáchal. Vše začalo v Desné, kde na sklonku roku, konkrétně 13. prosince, odcizil hledaný viník z neuzamčeného vozu peněženku. Tím si přišel na nějakou hotovost, ta mu ale asi nestačila, rozhodl se proto využít i získanou platební kartu.

„Přestože majitel svou kartu zablokoval, učinil tak až o čtyři dny později a zjistil, že během této doby provedl zatím neznámý pachatel již tři neoprávněné výběry,“ popsala případ mluvčí policie Dagmar Sochorová. Tyto výběry provedl muž, který si kartu přivlastnil ve Smržovce a také v Jablonci nad Nisou.

Právě zde, u bankomatu vedle vchodu do prodejny Billa, se podařilo získat jeho fotografie. Výběr z cizí karty zde prováděl krátce před polednem v pátek 14. prosince. Celkem si tak výběry přišel na částku 7600 korun. Policisté nyní doufají, že snímky by mohly posloužit k dopadení hledaného zloděje. „Pokud kdokoli z občanů muže na fotografiích pozná, nebo má informace vedoucí ke zjištění totožnosti muže, ať se obrátí na tísňovou linku 158 nebo navštíví kteroukoli služebnu,“ dodala Sochorová. Lidé mohou také využít přímo číslo na obvodní oddělení v Tanvaldě 735 788 647.

 

Foto Dominik Svoboda

Štítky zloděj, karta, bankomat, okres Jablonec nad Nisou, Desná, Jablonec nad Nisou, Smržovka

Policisté hledají podle fotografie muže, který ukradl peněženku a kartou vybral skoro osm tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.