Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý cizinec naboural do svodidel, to ho ale od jízdy neodradilo

Padesátník si vyrazil do Čech na výlet. Před cestou se ale posilnil alkoholem, takže není divu, že místo v muzeu nebo třeba galerii skončil při své návštěvě v policejní cele.

Řidič na sebe upozornil na čerpací stanici. Tam dojel s obouchaným vozem, který mu začal vypovídat službu. Vše začalo na silnici první třídy, když čtyřiapadesátiletý cizinec projížděl Chrastavou. „Zde nezvládl v zatáčce řízení a naboural do středových vozidel. Přesto pokračoval v jízdě,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Jenže jeho automobil už nebyl schopný jízdy, proto muž zakotvil na nejbližší pumpě. Zatímco si obhlížel svůj nabouraný vůz, upoutal svých chováním pozornost oznamovatele, který na místo přivolal policejní hlídku. „Policisté na místě provedli dechovou zkoušku, nejvyšší hodnota přesáhla hranici 2,5 promile,“ komentoval Robovský.

Je jednoduché odhadnout, co následovalo. Muž se už za volant nevrátil, místo toho putoval na policejní služebnu, kde byl obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který by mohl strávit ve vězení šest měsíců až tři roky. Při podnapilé jízdě způsobil viník škodu ve výši 110 tisíc korun.

Štítky krimi, nehoda, Chrastava, alkohol, opilec, Česko

Opilý cizinec naboural do svodidel, to ho ale od jízdy neodradilo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.