Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vytipovával si lidi s finančními problémy, pomohl jim k úvěru a ještě větším problémům

Cíl tohoto muže byl jasný, najít člověka v tíživé situaci, nabídnout mu zdánlivou pomoc a přijít si na dobrý zisk. O osud svých „klientů“ se už nezajímal.

Tato podvodná technika vydržela pachateli více než rok. Za tu dobu zvládl celkem jedenáctkrát „pomoci“ lidem, kteří se potýkali s finančními problémy. „Sedmačtyřicátník vycházel ze skutečnosti, že nezaměstnané osoby mají velký problém získat krátkodobé půjčky nebo spotřebitelský úvěr. Proto si takové lidi vytipovával,“ komentoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Pokaždé těmto lidem vytvořil falešné doklady o zaměstnání jako pracovní smlouvy a výplatní pásky, díky kterým získali u finanční společnosti úvěr. Muže samozřejmě vůbec netrápilo, že nebudou schopni peníze společnosti vrátit. Šlo mu totiž jak jinak než o vlastní prospěch.

U svých „klientů“ si totiž vybral provizi a za celou dobu si přišel na bezmála 41 tisíc korun. Společnosti přitom vznikla škoda necelých 155 tisíc korun. Samozřejmě se informace o neplatících zákaznících dostala až k policistům a ti brzy našli pravého strůjce problému.

Pachateli z Liberecka nyní hrozí obvinění ze spáchání úvěrového podvodu, za který mu hrozí pobyt za mřížemi v délce jeden rok až pět let. Ale ani dalších celkem 12 spoluobviněných nevyvázne z celé události bez následků. Těm totiž také hrozí vězení, tentokrát v délce až dva roky a navíc asi budou muset společnosti vrátit půjčené peníze.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky krimi, úvěr, podvod, Liberecko

Vytipovával si lidi s finančními problémy, pomohl jim k úvěru a ještě větším problémům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.