Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pětičlenná rodina se otrávila oxidem uhelnatým. Všichni jsou v nemocnici

Nedělní pohoda se pro rodinu v Jablonci změnila v neštěstí. Rodiče a tři děti se v jednom z domů nadýchali oxidu uhelnatého z poškozené karmy. Všichni skončili v nemocnici, kvůli vážnému stavu museli být převezeni na specializovaná pracoviště do Liberce a Kladna.

Rodinu záchranáři nejprve převezli do jablonecké nemocnice. „Po vyšetřeních ale bylo rozhodnuto o jejich převozu na specializovaná pracoviště, hladina oxidu uhelnatého byla příliš vysoká,” řekl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Podle něj tak pět pacientů sanitky převezly do liberecké a kladenské nemocnice. „Tam byli umístěni do hyperbarické komory,” dodal mluvčí. Tam jim bude dodáván kyslík.

Právě kvůli oxidu uhelnatému vozí záchranáři speciální měřáky. „Při zvýšené hladině oxidu uhelatého dávají zvukové znamení. Záchranáři tak okamžitě mohou reagovat a dokáží také hned určit příčiny zdravotního stavu pacientů,” vysvětlil Georgiev.

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky karma, otrava, oxid uhličitý, oxid uhelnatý, nemocnice, Liberec, Kladno, Jablonec, Oblastní nemocnice Kladno

Pětičlenná rodina se otrávila oxidem uhelnatým. Všichni jsou v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.