Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další podvod zaměřený na seniory, tentokrát šlo o tři sta tisíc

Další telefonát, kterým si chtěl neznámý pachatel přijít na pěkně tučný balík peněz na sebe nenechal dlouho čekat. Podvodníci přitom dokáží být velmi přesvědčiví a hrát na city.

V tomto případě byl muž, který chtěl devětasedmdesátiletou ženu ze Semilska okrást, opravdu vynalézavý, vymyslel si emotivní příběh, na základě kterého chtěl z ženy vymámit tři sta tisíc korun.

Telefonující ze sebe udělal příbuzného. „Neznámý muž se vydával za vnuka ženy. Zeptal se jí, jak se jí daří a co měla k obědu. Následně po ní začal požadovat tři sta tisíc korun a jako zdůvodnění uvedl, že jeho máma je v kritickém stavu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Zároveň chtěl seniorku obalamutit tím, že jí peníze dcera vrátí hned další den.

Naštěstí se seniorce hovor nějak „nezdál“ a pojala podezření, že osoba na druhém konci asi není úplně pravdomluvná. „Seniorka se chtěla o pravdivosti telefonátu přesvědčit tím, že dotyčnému sdělila, aby si pro peníze přijel i s její dcerou,“ uvedla mluvčí. Muži bylo jasné, že zde si na peníze nepřijde a okamžitě zavěsil. 

Seniorka následně kontaktovala obě své dcery, načež zjistila, že ani jedna od ní peníze nechtěla. Po podvodníkovi nyní pátrají policisté. Zároveň policisté upozorňují, aby si lidé dávali na podobné podezřelé telefonáty pozor.

Foto ČNB

Štítky podvod, senior, telefonát, krimi, peníze, okres Semily

Další podvod zaměřený na seniory, tentokrát šlo o tři sta tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.