Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Požár zcela zničil rodinný dům. Hasiči zasahovali celou noc

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly celou noc u požáru rodinného domu v Desné. Už po jejich příjezdu byl dům celý v plamenech. Zásah trval celou noc a dohašování pak probíhalo i během pondělního dopoledne.

„Plameny zachvátily celý objekt a požár byl již plně rozvinutý. Uvnitř budovy se naštěstí nikdo nenacházel, takže nedošlo ke zranění ani nadýchání se zplodin hoření,” uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Podle ní zásah komplikovala horší přístupová cesta k domu. Hasiči museli natáhnout hadice až k domu, jenže v cestě byly koleje. „Koleje museli hasiči podkopat a hadice protáhnout pod nimi. Provoz na železniční trati tak nebyl omezen a hasební látku dostali během chvíle až na požářiště,” dodala mluvčí.

Nebyla to ale jediná komplikace, v domě bylo uskladněno dvacet tun uhlí. „Vzhledem k situaci a rozvoji požáru se velitel po dohodě s majitelkou objektu rozhodl, že hasiči nechají stavení kontrolovaně dohořet. Na místě proto zasahovali celou noc,” řekla Bílková.

Příčina vzniku požáru a výše škody jsou v šetření.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Desná, hasiči, HZS LK, dům, rodinný dům

FOTO: Požár zcela zničil rodinný dům. Hasiči zasahovali celou noc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.