Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zloděj ukradl peněženku a následně ji sám přišel vrátit, seniorka přišla o deset tisíc

Možná by tento příběh mohl znít z počátku jako pohádka o napraveném kriminálníkovi. Ukradl seniorce v cukrárně peněženku, nakonec si uvědomil špatnost svého činu a vše vrátil... No to by bylo hezké. Ale tak úplně to nebylo.

Zatímco seniorka trávila odpoledne v cukrárně, z odložené kabelky ji jednatřicetiletý zloděj sebral peněženku. Jenže po chvíli sám přišel k ženě a optal se jí, zda peněženku nepostrádá. „Šestasedmdesátiletá žena zjistila, že v peněžence jí ale chybí hotovost ve výši 1400 korun,“ popisovala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Žena se tak obrátila na „nálezce“ a pohrozila mu, že zavolá policisty. „Muž slíbil, že celou situaci vyřeší se svou ženou a ihned jí peníze donese,“ komentovala mluvčí. Tak opravdu učinil a o pát minut později se ženě vrátila i hotovost. Tím ale celý příběh neskončil.

O pár dní později totiž seniorka zjistila, že v den, kdy byla chvíli bez své peněženky, jí z účtu někdo vybral deset tisíc korun. A tak se obrátila na policisty. Ti krátce na to zjistili, že o výběr se postarala sedmadvacetiletá žena, která s třicátníkem spolupracovala. Výběr navíc neměla nijak těžký, seniorka měla v peněžence napsaný PIN.

„Dvojici sdělili policisté podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaného ve spolupachatelství,“ dodala Sochorová. Zároveň upozornila, aby lidé svůj PIN nenechávali v blízkosti své platební karty, nahrávají tak totiž možným pachatelům.

Foto pixabay.com

Štítky krimi, zloděj, krádež, Jablonecko, seniorka, peněženka

Zloděj ukradl peněženku a následně ji sám přišel vrátit, seniorka přišla o deset tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.