Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyjela ze silnice, s proraženými koly pokračovala dál. Řidička nadýchala přes čtyři promile

Policisté stíhají šestačtyřicetiletou ženu z Liberce, která na konci června nezvládla jízdu autem. Byla totiž silně opilá. Přístroj naměřil 4,1 pomile, policisté si navíc nechali udělat znalecký posudek, že žena v době nehody musela mít 4,7 promile alkoholu v krvi.

K nehodě došlo kolem osmé hodiny ráno ve Vratislavících. „S automobilem přeskočila chodník a projela travnatou plochou, aby se o několik metrů dál opět vrátila na komunikaci, avšak již s proraženými koly. V jízdě pokračovala ještě několik desítek metrů a zaparkovala mezi nedalekou panelovou zástavbou. Parkování to bylo nedobré. Znemožnila totiž dalším vozidlům výjezd z parkovací plochy. Po chvíli vystoupila a od vozu se vzdálila,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Lidé zavolali policii

Jenže ránu, jak auto najelo na obrubník, slyšelo několik lidí, a ti zavolali policii. Policisté pak ženu během chvíle vypátrali a dali jí dýchnout. „První z měření odhalilo jen těžko uvěřitelnou hodnotu alkoholu v dechu, bezmála 4 promile. Opětovné měření tuto metu již překonalo. Přístroj vykázal hodnotu necelých 4,1 promile alkoholu v dechu,” dodal mluvčí.

Policejní komisař na základě výsledků dechových zkoušek zadal znalecké zkoumání, které odhalilo minimální výši podílu alkoholu v ženině těle v době nehody na téměř 4,7 promile. „Takovéto hodnoty představují rizika smrtelné otravy alkoholem a zcela vylučují způsobilost k řízení motorového vozidla,” upozotnil Robovský. 

Tři roky vězení

Policejní komisař tedy zahájil úkony trestního stíhání ženy z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, alkohol, hlídka, Vratislavice, havárie, Liberec

Vyjela ze silnice, s proraženými koly pokračovala dál. Řidička nadýchala přes čtyři promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.