Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté si posvítili na řidiče náklaďáků a autobusů. Nejčastější prohřešky? Pásy a technický stav

Jak jsou na tom řidiči nákladních automobilů a autobusů? Na to se zaměřili policisté, kteří zkontrolovali 134 vozidel.

Jak se ukázalo, nejčastěji řidiči zapomínali na bezpečnostní pásy a v pořádku nebyl ani technický stav automobilů. „Akce s názvem TISPOL se zúčastnily dvě desítky policistů, kteří zjistili, že u kontrolovaných vozidel došlo k porušení zákona celkem ve třiačtyřiceti případech,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Většinu vyřešili policisté na místě uložením blokové pokuty. Celková výše pokut nakonec přesáhla hranici 21 tisíc korun.

Vážnější přestupky pak oznámili kontrolující policisté příslušnému správnímu orgánu. Kontroly byly opravdu důkladné, policisté se zaměřovali na stav vozu, správnost údajů na paměťových kartách a tachografech a došlo i na maso. „V rámci kontrol se hlídky zaměřily i na převážené polské maso, které ale ani v jednom případě neobjevily,“ komentovala mluvčí.

Součástí kontrol byla i dechová zkouška. Ta u řidiče v Desné na Jablonecku prozradila, že za volant usedl pod vlivem. Naměřená hodnota byla 0,5 promile. „Dalšího nezodpovědného řidiče našli policisté na Semilsku, ten řídil pod vlivem drog,“ dodala Šrýtrová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, kontrola, osobní automobil, nákladní automobil, policie, okres Jablonec nad Nisou, Desná

Policisté si posvítili na řidiče náklaďáků a autobusů. Nejčastější prohřešky? Pásy a technický stav  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.