Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO, VIDEO: V Rochlici hořel dům, zásah trval až do pěti do rána

, aktualizováno 6. března 2019, 18:41

Dnes krátce před osmou hodinou večerní byl na operační středisko prostřednictvím tísňové linky 112 ohlášen požár třípodlažní budovy v liberecké Rochlici.

Na místo byly vyslány hasičské jednotky s celkem sedmi cisternami a automobilovým žebříkem. Příjezd komplikovali hasičům řidiči, kteří nevhodně parkovali. „Někteří lidé zaparkovali své vozy v ulici U Stadionu a neponechali dostatečně široký pruh pro průjezd vozidel,“ uvedl mluvčí hasičů Daniel Mlčoch.

Kolem desáté hodiny se již hasičům podařilo požár lokalizovat a probíhaly dohašovací práce. Objekt, který zatím z neznámých příčin vzplanul, byl podle zpráv neobydlený. „Zásah komplikuovala i nestabilní konstrukce uvnitř objektu,“ řekl Mlčoch. Voda byla dopravovaná formou kyvadlové dopravy. Všechna skrytá ohniska se podařilo zlikvidovat až nad ránem. Hasiči tak na místě zůstávali až do páté hodiny ranní. Naštěstí se za celou dobu nikdo nezranil.

Zásah ale rozhodně nebyl triviální. Vedle ohně museli hasiči bojovat i s bortící se konstrukcí. „Došlo dokonce k částečnému zřícení střechy a podlahy v půdním prostoru,“ dodal mluvčí. Vodní proudy byly použity, kde se jen dalo. Jak po obvodu objektu, tak uvnitř a další proud vody hasil budovu z automobilového žebříku. Dnes bude nadále na místě probíhat vyšetřování, které by mělo odhalit příčinu požáru. 

Výše škody byla při dnešním šetření odhadnuta na jeden milion korun. Nicméně příčina zatím nebyla odhalena. „Vyšetřování se ujali policisté Územního odboru Liberec. Ty pracují hned s několika možnými verzemi. Mezi nimi je i úmyslné poškození cizí věci,“ sdělil dnes mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Foto HZS LK, Jiří Rulec

Štítky hasiči, požár, Rochlice, Liberec, oheň, Liberec VI-Rochlice

FOTO, VIDEO: V Rochlici hořel dům, zásah trval až do pěti do rána  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.