Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dřevařům se ztratilo skoro pět kubíků dřeva, místní si jím chtěli zatopit

Dřevařská firma pracující nedaleko Nového Města pod Smrkem si povšimla, že jí neodpovídá množství dřeva, které se pokácelo, s tím, které bylo ze svozového místa odváženo na zpracování.

Něco tu nehrálo. Zaměstnancům firmy bylo záhy jasné, že dřevem si někdo přilepšil. Kdyby šlo o nějakou tu větev na zátop,  nejspíš by nikdo nic nenamítal. Jenže toto dřevo nebylo vůbec určeno k topení, ale k dalšímu zpracování, a navíc se jednalo skoro o pět kubíků.

Jak uvedl sám mluvčí policie, v tomto případě šlo opravdu o každou minutu. „Rychlost zpracování dřeva, kterou umí vyvinout dřevomorka, bobr nebo lýkožrout není nic v porovnání s rychlým kmitáním sekerek místních usedlíků.“  A tak se policisté vydali po stopách těžkého stroje. Zanedlouho je zavedly až k pozemku, kde byly klády vyskládány.

Nebylo těžké odhadnout, že k místnímu obyvateli na zahradu se dřevo dostalo  s pomocí někoho z dřevařské firmy. „Policisté zjistili, že devětatřicetiletý zaměstnanec se domluvil s obyvatelem podhorské obce a nad rámec své pracovní aktivity mu na zahradu dovezl téměř pět kubíků dřeva,“ komentoval Vojtěch Robovský. Škoda způsobená firmě přesáhla deset tisíc korun. Zaměstnanci nyní hrozí podezření ze spáchání přečinu krádež, za který by mohl strávit ve vězení i dva roky.

Foto pixabay.com

Štítky krimi, dřevo, Nové Město pod Smrkem

Dřevařům se ztratilo skoro pět kubíků dřeva, místní si jím chtěli zatopit  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.