Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidička si u vratislavického pivovaru nejspíš spletla pedály a otočila auto na bok. Nadýchala 1,6 promile

Neobvyklou nehodu řeší vratislavičtí policisté. U výjezdu z pivovaru tam v pátek před sedmou ráno nezvládla své auto řidička, která vyjela na svah a s autem se převrátila na bok.

Řidička podle policistů zřejmě nezvládla řízení osobního automobilu, neboť sešlápla namísto brzdového, pedál akcelerátoru a vyjela mimo komunikaci do náspu s vegetací. Setrvačností se automobil převrátil přes střechu a skulil se zpět na vozovku, kde omezil provoz. 

„Policisté u ženy provedli mimo jiné také orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v těle, která byla pozitivní. Opakovaný test vykázal hodnoty překračující 1,6 promile. Současně ženě zadrželi osvědčení o registraci vozidla spolu s řidičským průkazem,” uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Předběžná výše škody na malém osobním automobilu byla odhadnuta na 80 tisíc korun.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny, a následného odsouzení, může viníkovi hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,” dodal mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, Vratislavice, pivovar, alkohol

Řidička si u vratislavického pivovaru nejspíš spletla pedály a otočila auto na bok. Nadýchala 1,6 promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.