Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hladový cizinec kradl v domě na hranicích. Majitelka ho zamkla ve sklepě

Nepříjemné chvíle prožila minulý týden majitelka domu v Habarticích. V pozdních odpoledních hodinách totiž doma načapala zloděje, se kterým se setkala tváří v tvář a duchapřítomně ho zamkla ve sklepě.

Žena byla v tu chvíli v horním patře, když ze zdola uslyšela šramot. Jenže partner měl být ještě v práci, což bylo podezřelé. A tak se vydala dolů vše zkontrolovat. Zloděje nakonec načapala ve sklepě.

Téměř holohlavý muž

„Když nahlédla do tmavých sklepních prostor, světlo osvítilo nezvaného hosta. Téměř holohlavý muž, jakmile zaregistroval pohyb nad sebou, se k ženě okamžitě otočil. Cizí návštěvník si vkládal ruce do kapes bundy. Ženě blesklo hlavou, že by v kapsách mohl mít nějakou zbraň, a tak duchapřítomně zabouchla dveře do sklepa, těsně před cizincovým nosem a urychleně je uzamkla,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj pak žena vyběhla před dům a zamkla i vchodové dveře, pak zavolala policii. Ta na místo dorazila během pár minut a muže zadržela. „Osmadvacetiletý cizinec v doprovodu mužů zákona putoval na služebnu obvodního oddělení, odkud zamířil do policejní cely,” dodal mluvčí.

Hledal jídlo

Zadržený muž v domě hledal jídlo, stihl se najíst ještě před příjezdem policistů. Ti našli také další poschovávané jídlo v jeho oblečení. „Policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení cizinci sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,” uzavřel Robovský.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, vloupání, zloděj, Habartice, dům, sklep, jídlo

Hladový cizinec kradl v domě na hranicích. Majitelka ho zamkla ve sklepě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.