Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Liberci řádil knižní fantóm, knihovnu připravil o desítky publikací

Originální způsob přivýdělku si vymyslel muž z Prahy. Ten si vypůjčil několik knih z liberecké knihovny a místo obohacení své mysli příběhy, které stránky nabízely, prodal knihy v jednom z antikvariátů.

Celkem třiadvacet knížek si muž vypůjčil během několika návštěv. Knížky se netýkaly žádného vyčleněného tématu, naopak to vypadalo, že se jedná o čtenáře s širokým spektrem zájmů. „Vcelku široký záběr zájmu, pokud se zamyslíme nad obsahem knih. Od pojednání o Ferdinandu Dobrotivém, přes Írán plný mučedníků, až po Žďárské vrchy – klenot Vysočiny,“ komentoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Následně ale knížky nevracel. Přestože většinou mají pro zapomnětlivé čtenáře pracovníci knihovny pochopení, v tomto případě ale muž ve stanoveném termínu nevrátil jedinou výpůjčku. Celkově tak způsobil škodu za více než 25 tisíc korun.

Možná, že kdyby si všechny zapůjčené knížky přečetl místo toho, že je zpeněžil, byl by tento Pražan chytřejší. Takto mu totiž nějak uniklo, že při výpůjčce i prodeji knih předkládal svůj občanský průkaz a navíc se i podepisoval. A právě na to čtyřicátník doplatil. „V případu bylo již zahájeno trestní stíhání za přečin zpronevěra, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodal Robovský.

Foto pixabay.com

Štítky zloděj, knihy, knihovna, Liberecko, kniha, Liberec, Praha, Ferdinand I. Dobrotivý, Írán, Kraj Vysočina, Žďárské vrchy

V Liberci řádil knižní fantóm, knihovnu připravil o desítky publikací  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.