Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Na chodníku ve Vesci v bezvědomí. Rychlý zásah zachránil muži život

Boj o vteřiny. Ten na vlastní kůži zažili policisté v libereckém Vesci. Minulý čtvrtek totiž dostali kolem půl desáté hodiny večerní informaci, že nedaleko jejich služebny leží člověk v bezvědomí.

Od telefonátu neuběhly ani tři minuty a na místě už je policejní hlídka. Záchranáři jsou na cestě. Policisté rychle kontrolují stav postaršího muže. Jeho tělo jen bezvládně leží na chodníku. „Policisté si uvědomovali, že každá vteřina může být v takovém případě zásadní,“ komentuje případ mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policisté zjišťují, že muž nedýchá a pouští se do resuscitace. V nepřímé srdeční masáži, která je poměrně vysilující, se střídají až do příjezdu záchranářů. Ti je naštěstí během pár minut střídají a pokračují v resuscitaci pacienta. „Po několika dalších minutách se naštěstí podařilo obnovit srdeční puls a další životní funkce sedmdesátiletého muže,“ říká Robovský.

Obrovský dík tak patří jak záchranářům, tak právě policistům, kteří poskytli muži první pomoc. „Sluší se poděkovat také oznamovateli a svědkům, kteří zachovali chladnou hlavu a nejen, že neváhali a okamžitě věc prostřednictvím tísňové linky oznámili, ale byli také přítomni do příjezdu složek IZS,“ dodává mluvčí. Rychlá a kvalitní pomoc tak v tomto případě rozhodla o životě muže.

Foto PČR

Štítky záchrana, resuscitace, bezvědomí, Vesec

VIDEO: Na chodníku ve Vesci v bezvědomí. Rychlý zásah zachránil muži život  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.