Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Běžkař se v Jizerkách zřítil ze sedmimetrového srázu. Letěl pro něj vrtulník

Těžkým zraněním skončila sobotní vyjížďka pro sedmačtyřicetiletého běžkaře. Ten na Jizerské magistrále nedaleko Protržené přehrady nevybral zatáčku a zřítil se do koryta potoku. Na místo pro něj letěl vrtulník.

Běžkař měl i štěstí, na místě totiž není signál, nehody si ale všimla obsluha nedalekého kiosku, která zavolala pomoc rádiem. „V kiosku je umístěna jedna naše radiostanice. Proto mohl zaměstnanec kiosku navázat okamžité spojení i v těchto „hluchých“ místech. Ihned jsme tedy vypravili záchranáře ze stanice v osadě Jizerka a z Bedřichova,“ popsal Tomáš Prchal z Horské služby Jizerské hory.

Záchranáři na místě zjistili, že muž se po krátkém sjezdu zřítil  asi ze sedmi metrů na dno koryta. „Měli jsme podle všech příznaků podezření na poranění páteře. Podařilo se nám muže vynést na nosítkách z koryta a požádali jsme o spolupráci Leteckou záchrannou službu z Liberce. Když vrtulník přistál na dně bývalé přehrady, zraněného jsme jeho posádce předali,“ uvedl Prchal s tím, že muže pak vrtulník transportoval do liberecké nemocnice.

Autoři | Foto Horská služba

Štítky Jizerské hory, zásah, horská služba, vrtulník, běžkař, běh na lyžích, Přehrada Desná, Jizerská magistrála, Bedřichov, Krajská nemocnice Liberec, Liberec

Běžkař se v Jizerkách zřítil ze sedmimetrového srázu. Letěl pro něj vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.