Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Více než deset jednotek hasičů zasahovalo u požáru kabelového kanálu

V posledních dnech zasahovali hasiči Libereckého kraje mimo jiné v Kuřivodech na Českolipsku, kde došlo k rozsáhlému požáru kabelového kanálu.

Požár byl na operační středisko ohlášen v úterý krátce před devátou hodinou večerní. „Pracovníci operačního střediska obdrželi oznámení o požáru technologie výroby dílů v automobilovém průmyslu v obci Kuřivody,“ uvedl mluvčí HZS LK Jan Mandl.

Na místě zasahující jednotky zjistily, že se jedná o požár ve velmi těžko přístupném kabelovém kanálu. Ten se nacházel pod výrobnou. Jelikož velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu, přijelo na místo celkem dvanáct jednotek. „Na místě zasahovali i hasiči Středočeského kraje s mobilní požární technikou,“ komentoval Mandl.

Společnými silami se podařilo hasičům požár zdolat a jeho likvidace pomocí „suché pěny“ proběhla po 23. hodině. Příčinu požáru i celkovou výši škody nadále šetří zástupci policie a hasičů.

Foto HZS LK

Štítky požár, hasiči, Kuřivody, Českolipsko, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Středočeský kraj

Více než deset jednotek hasičů zasahovalo u požáru kabelového kanálu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.