Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pro své krádeže si vybíral hotely, sám se pak v jednom ubytoval

Kdo by si občas nechtěl jen tak zalenošit v nějakém pěkném hotelu. Nemuset uklízet, vařit, o nic se starat. Jen tak si užívat se rozhodl i Liberečan, který ale asi neměl dostatek vlastních prostředků. Ty se rozhodl právě v libereckých hotelech získat.

V první polovině března navštívil tento Liberečan jeden liberecký hotel. Vybral si pro to poměrně netradiční čas. Na recepci dorazil před šestou hodinou ranní. „Zde došlo k výměně názorů mezi recepční a mužem, zřejmě kvůli neúspěšné rezervaci,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Při odchodu si ale neuspokojený zákazník „přibalil“ mobil recepční.

Netrvalo dlouho a na telefon volali policisté. Šestatřicátník ho tak už po pár minutách vrátil. To ale neznamenalo, že jeho chování nebude mít dohru.

Tímto incidentem to nekončí. Jen o pár dní později zamířil dotyčný ve čtyři ráno do jiného hotelu. „Zde pachatel vešel do jednoho z pokojů. To, že uvnitř spal cizí člověk, jej nijak neznepokojovalo. Ze stolku odcizil příruční kufřík s obsahem v hodnotě více než 140 tisíc korun,“ infomoval Robovský. Elektroniku i peníze postupně se svou družkou rozházel za ubytování v hotelu a nákupy.

Policisté jen o pár dní později vedli na služebnu muže, který měl vše na svědomí. Většinu peněz už samozřejmě rozfofroval. Šestatřicátník je nyní obviněn ze spáchání tří trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu tak vězení v rozpětí jeden rok až pět let. Ani jeho mladší partnerka nevyvázne jen tak snadno. Za přečin legalizace výnosů z trestné činnosti jí hrozí až čtyři roky.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, Liberec, krádež, hotel

Pro své krádeže si vybíral hotely, sám se pak v jednom ubytoval  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.