Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bezdomovce brutálně napadl lahví od piva kvůli tabáku. Mladého útočníka dopadla policie

Před večerkou v ulici Antonína Sovy v České Lípě došlo 17. března k brutálnímu napadení. Záminkou byl cigaretový tabák, který napadený agresorovi nechtěl dát. A tak ho útočník několikrát udeřil lahví od piva a tabák ukradl, pak z místa zmizel.

„Útočník původně chtěl, aby mu za lahev piva dal tabák a cigarety, které měl s sebou v tašce. Když to odmítl, tak ho plnou pivní lahví, kterou držel v ruce, dvakrát silně uhodil do obličeje. Potom, co napadený upadl na zem, si jeho tabák vzal a z místa činu odešel,” popsala muvčí policie Ivana Baláková.

Bezvědomí a otřes mozku

Podle ní byl napadený po útoku chvíli v bezvědomí, utrpěl otřes mozku a měl i tržné rány v obličeji. „Napadenému pomohl druhý bezdomovec, který mu přivolal sanitu,” dodala mluvčí.

Policisté pak po pachateli pátrali a prvního dubna ho také zatkli. „Po vyhodnocení všech důkazů a indicií  zjistili, že se jedná o 24letého muže z Dokska a ještě téhož dne ho obvinili ze zločinu loupeže, za kterou mu nyní hrozí desetiletý trest odnětí svobody,” uvedla Baláková.

Útočník byl opilý

Obviněný muž dosud nebyl trestaný a k napadení se přiznal, prý byl opilý. „Vzhledem k tomu, že se k činu doznal a není pravděpodobné, že by ho zopakoval, počká si na verdikt soudu na svobodě,” uzavřela.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky napadení, Česká Lípa, bezdomovec, tabák, večerka, pivo, Antonín Sova

Bezdomovce brutálně napadl lahví od piva kvůli tabáku. Mladého útočníka dopadla policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.