Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič za jízdy zkolaboval, noha mu zůstala na plynu. Neštěstí zabránila manželka, která strhla řízení

K dramatické situaci došlo v pondělí dopoledne na silnici z Jestřebí na Staré Splavy. Pětašedesátiletý řidič zkolaboval za volantem, kvůli tomu přejel do protisměru, kde z boku narazil do jiného auta. Většímu neštěstí zabránila jeho manželka, která strhla řízení a vyjela mimo silnici.

„Vozidlo vyjelo mimo silnici do mělkého příkopu, kde zůstalo stát. Jeho motor ale běžel dál a řidič v bezvědomí měl stále nohu na pedálu plynu při zařazené rychlosti,” popsala mluvčí policie Ivana Baláková

Jeho žena držela jednou rukou volant natočený doprava a bála se ho pustit, aby auto nevjelo zpátky na silnici. „To se naštěstí nestalo, protože prokluzovala spojka. Druhou rukou se manželovi snažila nějak pomoci,” dodala mluvčí.

Zrovna v tu chvíli kolem projížděla policejní hlídka. „Nejprve vypnuli motor a vozidlo zabrzdili ruční brzdou. Hned potom zkolabovanému řidiči uvolnili dýchací cesty a on po chvíli znovu nabyl vědomí. Jakmile začal dýchat, uložili ho do stabilizované polohy a čekali na sanitu,” popsala Baláková. Podle ní se policisté museli věnovat také manželce, která byla velmi rozrušená.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, nehoda, kolaps, Staré Splavy, silnice

Řidič za jízdy zkolaboval, noha mu zůstala na plynu. Neštěstí zabránila manželka, která strhla řízení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.