Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výsledky policejní akce: Dvě stě padesát zkontrolovaných řidičů, 113 překročilo rychlost

Celorepubliková policejní akce zaměřená na rychlost proběhla ve středu i v Libereckém kraji. Polciisté během celého dne měřili na celkem 68 místech, za tu dobu zkontrolovali 249 řidičů, kteří spáchali celkem 180 přestupků.

Do akce bylo nasazeno třicet policistů. „V průběhu akce policisté zkontrolovali v celém kraji celkem 249 řidičů. Ti se dopustili dohromady 180 přestupků proti zákonu o silničním provozu, za které zaplatili na pokutách 84 200 korun,” uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Nejvyšší dovolenou rychlost překročilo celkem 113 řidičů. Největšího hříšníka zaznamenaly přístroje na Českolipsku na silnici I/9, po odečtení tolerance překročil rychlost v místě, kde je nejvyšší dovolená rychlost 70km/h, o 33 km/h. Největšího hříšníka, který překročil rychlost v obci, naměřili policisté na Liberecku - v obci Raspenava. Po odečtení tolerance jel na padesátce 75 km/h.

„Dva z kontrolovaných řidičů usedli za volant pod vlivem alkoholu, kdy naměřené hodnoty byly do jedné promile. V jednom případě usedl řidič za volant pod vlivem návykových látek. Ve čtvrnácti případech policisté řešili nepoužití bezpečnostních pásů a v patnácti případech nevyhovující technický stav vozidla,” dodala mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky policie, speed marathon, měření, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Raspenava

Výsledky policejní akce: Dvě stě padesát zkontrolovaných řidičů, 113 překročilo rychlost  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.