Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krádeže v liberecké MHD. Cestující přišli o doklady a multifokální brýle

Dva případy krádeží v autobusech liberecké MHD ve dvou dnech řeší policisté. Všechny cestující tak varují, aby byli více opatrní na své osobní věci.

K prvnímu případu došlo 2. dubna kolem 15. hodiny. V průběhu cesty tramvají z Fügnerovy ulice do Lidových sadů ženě někdo odcizil pouzdro s doklady a platební kartou.

Multifokální brýle

Druhý případ policistům nahlásila žena ve čtvrtek 4. dubna. Cestovala krátce před polednem tramvají na trase z Fügnerovy ulice na zastávku do ulice Kubelíkova. V nestřeženém okamžiku ji zloděj připravil o multifokální brýle, které měla ve své kabelce.

Celková škoda na odcizených věcech přesáhla částku sedm tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „V případě dopadení a odsouzení může pachatelům v obou případech hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,” řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Hlídat věci

Policisté upozorňují, aby si lidé lépe hlídali osobní věci. „Všímejte si podezřelých osob či podezřelých situací ve vašem bezprostředním okolí a ihned reagujte. Mohou vám pomoci další cestující, osoby v okolí, ochranky v nákupních centrech, městští strážnici či policisté. Okamžitě k dispozici jsou vám také bezplatné linky tísňového volání 156, 158 či 112, které jsou dostupné 24 hodin denně,” dodal mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky MHD, policie, krádeže, Liberec, brýle, městská hromadná doprava

Krádeže v liberecké MHD. Cestující přišli o doklady a multifokální brýle  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.