Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Seniorka si podvodníka spletla se synem sousedky. Byl to chlap jak hora, řekla

Osmaosmdesátiletá žena ze Smržovky se stala obětí podvodníka, spletla si ho se synem sousedky. Jenže mu dala devět tisíc korun. Po neznámém muži pátrá policie.

„Syna sousedky osobně neviděla asi dvacet let a znala ho pouze z fotografie, kterou jí známa loni v létě ukazovala, přesto nabyla dojmu, že je to on,” řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Využil, že si ho spletla

Muž nejprve chtěl nějaké železo, když si ale poté uvědomil, že si ho žena plete, využil toho a vrátil se za pár dní. „Pod záminkou naléhavého zaplacení nájmu z ní vylákal 4 tisíce korun. Domnělý syn sousedky za seniorkou však přišel ještě jednou a opět pod stejnou záminkou od ní dostal dalších 5 tisíc,” dodala mluvčí.

Když ji ale muž peníze ve smluveném termínu nevrátil, vydala se žena za sousedkou a celý podvod vyšel najevo. Na policii se pak obrátila právě sousedka.

Chlap jak hora

„K popisu pachatele podvedená seniorka uvedla, že se jednalo doslova „o chlapa jak hora“, vysokého asi 180 cm, hodně tlustý v obličeji a měl i hodně tlusté břicho. Jeho věk odhadla na 40 let. Byl tmavší pleti a vlasy měl černé ostříhané na ježka,” popsala Sochorová.

Policisté po muži pátrají, ocení i svědectví případných svědků na bezplatné lince 158 nebo policistům ve Smržovce na čísle 735 788 699.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, podvod, Smržovka, peníze

Seniorka si podvodníka spletla se synem sousedky. Byl to chlap jak hora, řekla  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.