Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zátah v jablonecké restauraci se opravdu týkal preparátů zvířat

Policie dnes zveřejnila informace k zásahu v jabloneckých Pasekách. V podniku v Lučanské ulici šlo opravdu o preparáty zvířat.

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality zajistili hned několik preparátů. Zároveň zahájili trestní řízení týkající se podezření z trestného činu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami.

„Policisté na místě provedli domovní prohlídku, při které bylo nalezeno čtrnáct zvířat a ptáků,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Mezi těmito zvířaty byla například americká puma, vydra říční nebo kalous ušatý.

Policisté zároveň zadrželi pětačtyřicetiletého muže. „Ten byl ještě ten den po provedených úkonech propuštěn,“ informovala mluvčí. Některé preparáty nejenže byly vytvořené z ohrožených druhů zvířat, ale policisté mají také podezření, že v jednom ze dvou objektů nebyly preparáty umístěny s řádnými doklady.

Tím ale celý případ nekončí. „Při prohlídce našli policisté v jednom z objektů větší množství psychotropních a omamných látek,“ komentovala Sochorová. Na místo tak přijeli další kriminalisté, tentokrát z TOXI týmu. Pokud bude pachatel usvědčen z neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami, hrozí mu až tři roky ve vězení. Pachateli obviněnému z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu hrozí odnětí svobody až na pět let.

Foto PČR

Štítky krimi, zvířata, Jablonec, preparáty

Zátah v jablonecké restauraci se opravdu týkal preparátů zvířat  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.