Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Hořící autobus plný vězňů. Na místě zasahovaly složky IZS, naštěstí vše bylo jen na oko

Taktické cvičení pravděpodobně vyděsilo nejednoho řidiče, který včera projížděl po silnici první třídy číslo 13 nedaleko Bílého kostela, konkrétně kolem lokality Na Rozkoši. Záplava modrých majáků, hasičů, policistů i záchranářů zde nacvičovala záchranu osob z hořícího autobusu. Navíc se jednalo o vězně.

„Cílem bylo procvičení součinnosti operačních středisek jednotlivých složek při příjmu oznámení, koordinaci hlídek a jednotek výjezdových skupin, ale také jednotlivých složek přímo při zásahu na místě mimořádné události,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Jak bylo v plánu, všechny složky zasahovaly u nehody autobusu, který z neznámých důvodů vyjel ze silnic, havaroval a navíc začal hořet.

Pro vězně, kteří nebyli zraněni, to byla navíc příležitost k útěku. Všechny jednotky musely dobře zkoordinovat svou činnost a postarat se nejen o mnoho zraněných, ale také se věnovat právě těm vězňům, kteří uprchli. To měli na starost zasahující policisté. Ti ale také museli spolu s Vězeňskou službou zajistit střežení vězňů na místě nehody a zároveň dohlížet na provoz na silnici první třídy. „Do akce bylo zapojeno pět desítek policistů, nejen z řad dopravní a pořádkové policie, psovodi i vrtulník,“ informoval Robovský.

Říkáte si, jestli autobus opravdu hořel? Ne, na zapálení nedošlo. Kouř měl na svědomí dýmostroj libereckých hasičů. Stejně tak nešlo o opravdové vězně. „Celkem čtyřicet figurantů sehráli studenti Akademie Vězeňské služby ze Stráže pod Ralskem,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Hasiči se samozřejmě postarali nejen o hasební práce, plně se zapojili i do poskytování první pomoci.

Foto PČR, HZS LK

Štítky silnice, Vězeňská služba České republiky

FOTO: Hořící autobus plný vězňů. Na místě zasahovaly složky IZS, naštěstí vše bylo jen na oko  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.