Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve čtyři ráno se dvěma promile. Cizinec prý počítal, že je v Česku určitá tolerance

Sázka na jednu kartu. Tak by se dalo popsat počínání šestadvacetiletého mladíka, který doufal, že mu alkohol za volantem v Česku projde. No a neprošel.

Mladíka ve Volkswagenu zastavila policejní hlídka v centru města kolem půl čtvrté ráno. „Roztodivná mužova gesta a skleněný pohled nasvědčoval tomu, že není všechno v úplném pořádku,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Nečekaně tak přišla na řadu dechová zkouška.

Ta odhalila, že mladík si před jízdou vážně přihnul ze sklenky, a docela dost. Hodnota totiž naměřila více než 2,4 promile. Řidič prý počítal s určitou tolerancí alkoholu. „Pomyslnou korunu svému počínání nasadil také tím, že nepředložil žádný z dokladů potřebných při řízení vozu,“ komentoval Robovský.

Mladíkova jízda tak setkáním s policisty skončila. Místo toho se s policisty vydal na služebnu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu nyní hrozí až roční vězení, pokuta nebo zákaz činnosti.

Foto Dominik Svoboda

Štítky opilec, cizinec, Liberec, Česko, Volkswagen

Ve čtyři ráno se dvěma promile. Cizinec prý počítal, že je v Česku určitá tolerance  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.