Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Se zákazem a pod vlivem. Policisté zadrželi vypečeného „řidiče“

Osobní automobil zastavili novoměštští policisté v pondělí krátce před půlnocí. Podle informací se měl v tomto vozidle nacházet člověk pod vlivem alkoholu. Policisté to proto chtěli prověřit.

Kontrola začala jako každá jiná. Policisté požádali řidiče o předložení dokladů. „Řidičského oprávnění se však policisté dožadovali marně,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Jak se totiž ukázalo, sedmatřicetiletý muž má zákaz řízení, a to až do roku 2022.

Následně přikročili policisté k dechové zkoušce, která potvrdila přítomnost alkoholu, a to v míře 2,8 promile. Je jasné, že v cestě už nepokračoval. „Policisté recidivistu zajistili a převezli na služebnu a následně do policejní cely,“ informoval Robovský. Další den již střízlivému pachateli předali podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ty by mohl strávit až tři roky ve vězení.

Foto PČR

Štítky krimi, Nové město pod Smrkem, alkohol, opilost, zákaz řízení

Se zákazem a pod vlivem. Policisté zadrželi vypečeného „řidiče“  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.